У РНБО запропонували екстрадувати з Білорусі до України найманців «Вагнера»

Читать на русском
Заступник секретаря РНБО Сергій Кривонос пропонує розглянути подання запиту на видачу громадян України, яких затримали у складі групи бойовиків Вагнера.
Фото - znaj.ua

Заступник секретаря Ради національної безпеки та оборони України Сергій Кривонос пропонує розглянути подання запиту на видачу громадян України, яких затримали у складі групи бойовиків російської приватної військової компанії «Вагнера». Це б посилило нормальні відносини України та Білорусі.

Про це він сказав в ефірі «5 Каналу».

Штурм Дебальцевого: опубліковано запис переговорів представників ПВК «Вагнера»Опубліковано запис переговорів представників ПВК «Вагнера» при штурмі Дебальцевого. Запис доводить значні втрати російських військових при штурмі Дебальцевого.

Кривонос вважає, що це «відбило б бажання наших ворогів використовувати територію наших сусідів як плацдарм для дій проти нашої країни».

За його словами, він вже звернувся з цим питанням до Міністерства закордонних справ України.

Нагадаємо, вчора в Білорусі затримали 32 бійців російської приватної військової компанії «Вагнера». У білоруських правоохоронних органах заявили, що бійці ПВК прибули для дестабілізації ситуації в період виборчої кампанії в країні.

Президент Білорусі Олександр Лукашенко назвав ситуацію надзвичайною подією і вимагає від Росії пояснень.

Влада Білорусі вирішила перекинути військові сили на кордони, зокрема з Росією. Такі запобіжні заходи ухвалені на засіданні Ради безпеки країни.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: