У Білорусі заявили про затримання іноземних бойовиків

Читать на русском
Співробітники правоохоронних органів Білорусі в середу вночі, 29 липня, затримали під Мінськом 32 бойовики іноземної приватної військової компанії Вагнера.
Спутник

Співробітники правоохоронних органів Білорусі в середу вночі, 29 липня, затримали під Мінськом 32 бойовика іноземної приватної військової компанії Вагнера.

Про це повідомляє БЕЛТА.

Зазначається, що крім того, ще одна людина був виявлена і затримана на півдні країни.

«Була отримана інформація про прибуття на нашу територію понад 200 бойовиків для дестабілізації ситуації в період виборчої кампанії. При собі росіяни мали кожен по невеликій ручній поклажі, і на всіх - три великі важкі валізи, завантаження яких до транспортного засобу здійснювали кілька чоловіків», - розповіли в правоохоронних органах.

Повідомляється, що після прибуття до столиці в ніч з 24 на 25 липня група заселилася в одному з готелів Мінська і повинна була виселитися 25 липня, проте покинула готель 27 липня і переїхала до одного з санаторіїв Мінського району.

За даними адміністрації санаторію, приїжджі звернули на себе увагу нехарактерною для російських туристів поведінкою й одноманітним одягом у стилі мілітарі. Спиртного не вживали, розважальних закладів не відвідували, трималися відособлено, намагаючись не привертати до себе уваги. Вони невеликими групами уважно вивчили територію й оточення санаторію. Сьогодні вночі 32 людини силами групи «А» КДБ за підтримки ОМОН ГУВС Мінміськвиконкому були затримані.

Стосовно вказаних осіб Слідчим комітетом проводиться перевірка.

Також у користування видання потрапив список затриманих громадян Російської Федерації.

Нагадаємо, контррозвідка СБУ затримала в Маріуполі бойовика з групи Безлера, причетного до тортур військових і мирного населення на тимчасово окупованих територіях Донбасу.

Також контррозвідка СБУ затримала чергового бойовика так званої ЛНР, який шість років переховувався в Росії від українських правоохоронців.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: