МЗС Білорусі викличе послів РФ та України через затримання бойовиків

Читать на русском
МЗС Білорусі викличе послів Російської Федерації та України у зв'язку із затриманням бойовиків російської приватної військової компанії «Вагнера».
sputnik.by

МЗС Білорусі викличе послів Російської Федерації та України у зв'язку із затриманням бойовиків російської приватної військової компанії «Вагнера». Посла України викликають через те, що 14 із затриманих бойовиків, були помічені раніше на Донбасі.

Про це повідомляє БЕЛТА.

Відповідне розпорядження видав президент Білорусі Олександр Лукашенко під час екстреної наради Ради безпеки.

Вибори в Білорусі: чи зміняться відносини Києва та МінськаПоява російських бойовиків в Білорусі свідчить про те, що Кремль намагатиметься розхитати обстановку в республіці перед президентськими виборами, вважає експерт.

«Уже зараз, за ​​наявною інформацією за результатами опитувань цих людей, близько 14 осіб - це ті, які проходили за програмою обліку людей, були зафіксовані в Донбасі. Тому запрошується і посол України з цього питання», - повідомив держсекретар Ради безпеки Андрій Равка.

Нагадаємо, сьогодні в Білорусі заявили, що в країну прибуло понад 200 бойовиків для дестабілізації обстановки в період виборчої кампанії. На цей час відомо про 33 затриманих.

Також на затримання бойовиків відреагував президент Олександр Лукашенко.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: