У Кремлі відреагували на затримання росіян у Білорусі

Читать на русском
Прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков, коментуючи вчорашнє затримання групи бойовиків під Мінськом, заявив, що російська сторона поки не володіє повною інформацією про інцидент.
epa european pressphoto agency

Прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков, коментуючи вчорашнє затримання групи бойовиків під Мінськом, заявив, що російська сторона поки не володіє повною інформацією про інцидент.

Про це повідомляє ТАСС, у четвер, 30 липня.

«Сьогодні наш посол спілкується з МЗС і з колегами в Мінську. Розраховуємо, що в результаті цього спілкування, а також по каналах спілкування між спеціальними службами ми отримаємо вичерпну інформацію про те, що сталося», - сказав Пєсков.

За його словами, у Кремлі розраховують на дотримання всіх прав затриманих росіян.

«Безумовно, ми розраховуємо на те, що всі права затриманих російських громадян будуть дотримуватися повною мірою», - сказав він.

При цьому Пєсков назвав спекуляціями висновки про зв'язок затримання росіян у Мінську і виборами президента Білорусі.

Наразі контакти президентів РФ і Білорусі Володимира Путіна й Олександра Лукашенка не плануються.

«Поки в планах немає. Ви розумієте, що між Мінськом і Москвою багато каналів спілкування, найрізноманітніші канали спілкування, у тому числі і по лінії правоохоронних відомств. Будемо сподіватися, що цих каналів буде достатньо для того, щоб прояснити ситуацію», - сказав Пєсков.

Нагадаємо, вчора в Білорусі затримали 32 бійців російської приватної військової компанії «Вагнер». У білоруських правоохоронних органах заявили, що бійці ПВК прибули для дестабілізації ситуації в період передвиборчої кампанії в країні.

Президент Білорусі Олександр Лукашенко назвав ситуацію надзвичайною подією і вимагає від Росії пояснень.

Влада Білорусі вирішила перекинути військові сили на кордони, зокрема з Росією. Такі запобіжні заходи ухвалені на засіданні Ради безпеки країни.

Служба безпеки України направить запит щодо екстрадиції затриманих білоруськими правоохоронцями декількох десятків російських бойовиків.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: