Зеленський обговорив з керівництвом Нацбанку кандидатури нового голови НБУ

Читать на русском
Президент України Володимир Зеленський провів консультації з керівництвом Національного банку та учасниками фінансового ринку щодо кандидатури нового очільника регулятора.
Офіс президента

Президент України Володимир Зеленський провів консультації з керівництвом Національного банку та учасниками фінансового ринку щодо кандидатури нового очільника регулятора.

Про це повідомляє Офіс президента.

Зокрема, відбулися зустрічі президента із заступниками голови Нацбанку, керівниками державних і приватних банків, а також керівництвом банківських організацій і установ.

У зустрічах брали участь прем’єр-міністр Денис Шмигаль, керівник ОПУ Андрій Єрмак, його заступниця Юлія Ковалів, міністр фінансів Сергій Марченко, голова комітету Верховної ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

Під час перемовин детально обговорювався стан фінансового сектору держави та можливий вплив на банківський ринок заяви Якова Смолія про відставку з посади голови НБУ.

Зеленський наголосив на відданості принципу незалежності центрального банку та необхідності збереження його інституційної спроможності.

«Незалежний Національний банк — це запорука макроекономічної стабільності держави та гарантія добробуту українців. Тому я як президент відстоюватиму незалежність НБУ за будь-якого керівництва як основу фінансової та макроекономічної стабільності нашої держави», — зазначив Зеленський.

Крім того, були обговорені можливі кандидатури нового голови НБУ.

Нагадаємо, 1 липня ввечері стало відомо, що Смолій написав заяву про відставку.

У четверг, 2 липня, фінансовий комітет Ради підтримав звільнення голови НБУ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: