У «Слузі народу» відреагували на відставку Смолія

Читать на русском
Питання відставки Якова Смолія з посади голови НБУ буде обговорено на засіданні фракції Слуги народу, але спочатку його заяву розглянуть на засіданні профільного комітету ВР.
comments.ua

Питання відставки Якова Смолія з посади голови НБУ буде обговорено на засіданні фракції «Слуги народу», але спочатку його заяву розглянуть на засіданні профільного комітету ВР.

Про це сказав голова комітету з питань податкової та фінансової політики Данило Гетманцев, повідомляє РБК-Україна в середу, 1 липня.

Гетманцев не виключив, що Смолію доведеться обіймати посаду глави Нацбанку і надалі, якщо депутати не підтримають його відставку. Чи є голоси за відставку Смолія, депутати монобільшості визначать на окремому засіданні фракції.

«Це можливо. Спочатку ми розглянемо заяву на нашому комітеті. А потім дійсно на фракції. Передусім потрібно поспілкуватися із главою НБУ. Він буде в Раді, буде доповідати. Після цього Рада повинна буде прийняти його заяву про відставку», - сказав він.

Нардеп вважає, що відставка Смолія може вплинути на відносини України з Міжнародним валютним фондом.

«Безумовно, це не поліпшить відносини України і МВФ. Це очевидно. Я не думаю, що є прямий взаємозв'язок між цим рішенням і траншами від МВФ. Але дуже багато залежить від того, яку позицію займе сам глава НБУ про підстави його звільнення. Дуже неоднозначна інформація прозвучала щодо тиску на нього з боку ОП. Мені здається, що це дуже небезпечна інформація, яка вимагає перевірки», - зазначив Гетманцев.

Нагадаємо, 1 липня Яків Смолій подав у відставку з посади глави НБУ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: