Фінкомітет підтримав постанову про звільнення Смолія

Читать на русском
Комітет Ради з питань фінансової, митної і податкової політики підтримав проєкт постанови про звільнення Якова Смолія з посади голови НБУ.
24 канал

Комітет Ради з питань фінансової, митної і податкової політики підтримав проєкт постанови про звільнення Якова Смолія з посади голови НБУ. Тепер постанову можуть розглянути в сесійній залі.

Про це розповів заступник голови комітету, нардеп Ярослав Железняк у своєму відеозверненні, опублікованому в Facebook.

Відставка Смолія: чи вплине зміна голови Нацбанку на відносини з МВФЧому в разі відставки Якова Смолія не буде емісії та зміна очільника фінансового регулятора не вплине на золотовалютний резерв країни.

«Комітет з питань фінансів підтримав постанову про звільнення пана Смолія з посади голови НБУ. 16 за. Представники фракції «Голос» не голосували за це рішення. Ми так і не почули, хто саме надавав системний політичний тиск», - написав парламентарій.

Він додав, що Смолія на засіданні комітету не було.

Так, сьогодні голова нацрегулятора провів зустріч із керівниками українських банків. Він повідомив про причини своєї відставки та систематичний політичний тиск, який здійснюється на НБУ.

Вчора стало відомо, що Смолій йде з посади. Він відзначав, що своєю відставкою хоче застерегти «від подальших спроб підірвати інституційні основи центрального банку в Україні».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: