В Євросоюзі занепокоєні через відставку Смолія

Читать на русском
Стано зазначив, що ЄС продовжить підтримувати Україну в проведенні необхідних реформ і розраховує на те, що українська влада збереже свій рівень прихильності.
Фото пресслужба Єврокомісії

Відставку голови НБУ Якова Смолія в Євросоюзі назвали тривожним сигналом.

З такою заявою в четвер, 2 липня, виступив офіційний представник ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки Пітер Стано, пише Інтерфакс-Україна.

«Оголошення про відставку голови Національного банку України Якова Смолія на тлі передбачуваного політичного тиску посилає тривожний сигнал. Банк має зберігати спроможність самостійно виконувати свою роль. Підрив цього важливого інституту ставить під загрозу авторитет і підтримку програми реформ в Україні», - заявив він.

Відставка голови НБУ: що чекатиме на валютний ринокКоливань на валютному ринку внаслідок відставки голови НБУ чекати не варто, бо заява була очікуваною, вважає експерт.

Стано зазначив, що ЄС продовжить підтримувати Україну в проведенні необхідних реформ і розраховує на те, що українська влада збереже свій рівень прихильності.

Він заявив, що створення сильного та незалежного Нацбанку стало фундаментальним досягненням для України, яке, «як і раніше, має вирішальне значення для майбутнього успіху країни».

«Останнніми роками Національний банк України зробив сміливі та такі необхідні кроки для забезпечення макрофінансової стабільності України й сприяння сталому відновленню економіки. Політика банку добре послужила українській економіці та українському народу завдяки стабілізації національної валюти, зниженню інфляції та збільшенню іноземних резервів, реструктуризації всього банківського сектора й поверненню активів, втрачених унаслідок банківського шахрайства», - уточнив Стано.

Нагадаємо, вчора ввечері стало відомо, що Смолій написав заяву про відставку.

Сьогодні фінансовий комітет Ради підтримав звільнення голови НБУ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: