Смолій розповів про причини своєї відставки

Читать на русском
Голова НБУ Яків Смолій повідомив про причини своєї відставки та систематичний політичний тиск, який здійснюється на Нацбанк.
bundesline.com

Голова НБУ Яків Смолій повідомив про причини своєї відставки та систематичний політичний тиск, який здійснюється на Нацбанк.

Про це він розповів під час зустрічі з керівниками українських банків у четвер, 2 липня, пише пресслужба регулятора.

Як наголошується в повідомленні, Смолій подякував банкірам за роки спільної роботи та заявив, що «банки - це форпост фінансової стабільності країни сьогодні».

Своєю чергою, перший заступник голови НБУ Катерина Рожкова заявила, що правління НБУ вирішило поки що продовжити свою роботу для збереження макростабільності та інституційної спроможності Національного банку.

«Ми повністю поділяємо побоювання Якова Васильовича щодо політичного тиску», - сказала вона.

За даними пресслужби, наразі голова й правління НБУ в повному складі продовжують виконувати покладені на них обов'язки та працюють за поточним графіком.

Крім зустрічі з банківською спільнотою, правління НБУ сьогодні також проводить оперативні комунікації зі своїми колегами і партнерами з бізнес-спільноти, а також міжнародної спільноти відповідно до їхніх запитів щодо оцінки ризиків для макрофінансової стабільності країни у зв'язку із заявою про відставку голови.

Нагадаємо, вчора ввечері Смолій повідомив, що написав заяву про відставку з посади голови НБУ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: