У Зеленського прокоментували відставку голови НБУ

Читать на русском
В Офісі президента прокоментували відставку голови Національного банку України Якова Смолія, закликавши позбавити політичного забарвлення дискусії щодо діяльності НБУ.
Пресслужба НБУ

В Офісі президента прокоментували відставку голови Національного банку України Якова Смолія, закликавши позбавити політичного забарвлення дискусії щодо діяльності НБУ.

Відповідну заяву Офіс президента опублікував у Telegram.

Наголошується, що правління НБУ продовжить свою діяльність на засадах незалежності та професійності.

«Національний банк України разом з урядом повинні продовжувати реалізацію зваженої монетарної та фіскальної політик, що слугуватиме запорукою для забезпечення макроекономічної та фінансової стабільності і сприятиме економічному зростанню і відновленню банківського кредитування», - йдеться в заяві.

Також наголошується, що дискусії щодо діяльності НБУ «повинні базуватися виключно на засадах професійності та мають бути позбавлені політичного забарвлення, яке може мати негативний вплив на інституційну спроможність і незалежність Національного банку України».

Раніше повідомлялося, що глава НБУ Яків Смолій подав у відставку, пояснивши своє рішення політичним тиском.

У «Слузі народу» відреагували на відставку Смолія.

Також стало відомо, що заступники голови Національного банку України продовжать свою роботу в регуляторі не дивлячись на відставку Якова Смолія.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: