Апеляція ВАКС залишила брата Каськіва під заочним арештом

Читать на русском
Апеляційна палата залишила без задоволення скаргу адвоката родича колишнього очільника державного агентства.
апеляційна палата Вищого антикорупційного судуфото: «Слово і діло»

Апеляційна палата залишила під заочним арештом рідного брата колишнього голови Державного агентства з інвестицій та управління національними проєктами України Владислава Каськіва Олександра, якого НАБУ і САП підозрюють в організації заволодінні 259,2 млн грн Держінвестпроєкту.

Таке рішення 18 червня ухвалила колегія суддів палати Вищого антикорупційного суду, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, 10 червня ВАКС заочно взяв під варту брата Каськіва. Не погодившись з таким рішенням, адвокат підозрюваного подав апеляційну скаргу. Вивчивши її, судді апеляційної палати ВАКС залишили скаргу без задоволення.

22 червня 2018 року НАБУ і САП Каськіву заочно повідомили про підозру, оскільки той покинув територію України 27 жовтня 2015 року через пункт пропуску «Чоп» і не повертався. У день складання підозри детектив приїхав за місцем останньої реєстрації родича ексголови Держінвестпроєкту, проте його там не було. Під час слідчої дії був присутній адвокат, який відмовився одержувати підозру його клієнту. Тому повідомлення про підозру було вручене представнику житлово-експлуатаційної організації.

На думку слідства, підозрюваний не збирається повертатися до України та йому нібито відомо про підозру, а тому його оголосили в розшук, у тому числі міжнародний. Також детектив і прокурор попросили суд заочно заарештувати брата Каськіва для того, щоб Інтерпол міг оголосили його в розшук.

Нагадаємо, у листопаді 2019 року ВАКС не заарештував рідного брата Каськіва. Тому САП подала апеляційну скаргу, яку судді залишили без задоволення. Пізніше ВАКС дозволив затримати рідного брата Каськіва.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: