НАБУ оголосило в розшук брата Каськіва

Читать на русском
В Антикорупційному бюро розшукують рідного брата колишнього керівника Держінвестпроекту в справі розкрадання коштів.
Олександр Каськів

Детективи Національного антикорупційного бюро оголосили в розшук рідного брата колишнього голови Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами України Владислава Каськіва Олександра.

Відповідна інформація оприлюднена в пошуковому обліку Міністерства внутрішніх справ, повідомляє «Слово і Діло».

Датою його зникнення вказане 1 серпня 2018 року. За інформацією слідства, брат Каськіва Олександра переховується за кордоном.

Також вказується, що його розшукують за підозрою у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (розкрадання майна).

Як відомо, детективи НАБУ заочно повідомили про підозру рідному брату Каськіва Олександру в причетності до розкрадання 249,2 мільйона гривень Держінвестпроекту, а також затримали його двоюрідного брата Олександра Матковського. За версією слідства, колишні чиновники Держінвестпроекту, Держінвесткомпанії та інші особи, зловживаючи своїм службовим становищем, уклали фіктивні договори позики між Держінвесткомпанією, ТОВ «ТД «Борисфен» і ТОВ «Боржава резорт» для реалізації національних проектів «Якісна вода» та «Олімпійська надія-2022». Після отримання коштів ці компанії, які, на думку детективів НАБУ, від початку не мали можливості для реалізації зазначених проектів, перерахували кошти на рахунки офшорних компаній, підконтрольних службовим особам Держінвестпроекту.

Нагадаємо, суд Києва взяв двоюрідного брата Каськіва під варту.

Згодом суддя наклав арешт на його майно.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: