Суд дозволив затримати рідного брата Каськіва

Читать на русском
Антикорупційний суд повністю задовольнив клопотання прокурора про дозвіл на затримання родича колишнього керівника Держагентства.
Олександр Каськів

Суд дозволив затримати рідного брата колишнього голови Державного агентства з інвестицій та управління національними проєктами України Владислава Каськіва Олександра, якого НАБУ і САП підозрюють у заволодінні 259,2 млн грн відомства.

Таке рішення ще 9 квітня ухвалив Вищий антикорупційний суд, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, 22 червня 2018 року Каськіву заочно повідомили про підозру, оскільки той покинув територію України 27 жовтня 2015 року через пункт пропуску «Чоп» і не повертався. В день складання підозри детективи приїхали за місцем останньої реєстрації родича ексголови Держінвестпроєкту, проте його там не було. Під час слідчої дії був присутній адвокат, який відмовився одержувати підозру його клієнту. Тому повідомлення про підозру було вручене представнику житлово-експлуатаційної організації. Пізніше брата Каськіва оголосили в розшук.

Вивчивши клопотання, суддя його задовольнив повністю і дозволив затримати підозрюваного з метою його приводу для участі в розгляді клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, детективи НАБУ встановили, що низка осіб, у тому числі колишні чиновники Держінвестпроєкту та державного підприємства «Державна інвестиційна компанія», зловживаючи своїм службовим становищем, уклали фіктивні договори позики між Держінвесткомпанією, ТОВ «ТД «Борисфен» і ТОВ «Боржава резорт» для реалізації національних проектів «Якісна вода» та «Олімпійська надія-2022». Після отримання коштів, ці компанії, які, на думку детективів НАБУ, з самого початку не мали можливості для реалізації зазначених проектів, перерахували кошти на рахунки офшорних компаній, підконтрольних посадовцям Держінвестпроєкту. В результаті такої схеми державі завдали збитків на 259,2 мільйона гривень.

Так, у зазначеному провадженні було повідомлено про підозру двоюрідному і рідному братам Каськіва. Двоюрідного брата Олександра Матковського НАБУ затримало.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: