Рідний брат Каськіва залишив Україну в 2015 році – НАБУ

Читать на русском
В Антикорупційній прокуратурі розповіли, коли рідний брат колишнього керівника Держінвестпроекту покинув Україну.
Олександр Каськів

Рідний брат колишнього голови Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами Владислава Каськіва Олександр покинув Україну через пункт пропуску «Чоп» у 2015 році.

Про це йдеться в клопотанні детектива Національного антикорупційного бюро про обрання йому заочного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, повідомляє «Слово і Діло».

За інформацією правоохоронців, Олександр Каськів 27 жовтня 2015 року через пункт пропуску «Чоп» покинув Україну і не повертався. Як відомо, детективи НАБУ підозрюють його в причетності до розкрадання 259,2 мільйона гривень Держінвестпроекту. У зв'язку з цим, він оголошений у розшук.

Недавно суд узяв його під заочний арешт.

За версією слідства, Каськів причетний до розкрадання 259,2 млн грн. У НАБУ встановили, що колишні чиновники Держінвестпроекту, Держінвесткомпанії та інші особи, зловживаючи своїм службовим становищем, уклали фіктивні договори позики між Держінвесткомпанією, ТОВ «ТД «Борисфен» і ТОВ «Боржава резорт» для реалізації національних проектів «Якісна вода» та «Олімпійська надія-2022». Після отримання коштів ці компанії, які, на думку детективів НАБУ, від початку не мали можливості для реалізації зазначених проектів, перерахували кошти на рахунки офшорних компаній, підконтрольних службовим особам Держінвестпроекту.

Нагадаємо, суд обмежив терміни ознайомлення зі справою екс-заступника Каськіва. Раніше НАБУ затримало двоюрідного брата Каськіва й заочно повідомило про підозру його рідному брату.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: