Сто днів роботи Кабміну: що вдалося міністрам Шмигаля, а що – ні

Читать на русском
Микола Давидюкполітолог

У четвер, 11 червня, прем'єр-міністр України Денис Шмигаль проводить пресконференцію з нагоди 100 днів роботи уряду. Політолог Микола Давидюк у коментарі «Слово і діло» сказав, що уряд розпочав карантин, не підготувавши економіку, і це призвело до негативних наслідків.

«Уряд, який увійшов як технократичний та суперефективний, а за два місяці проводив сесію з кольоровими папірцями «визначимося із нашими цінностями», виявився великим фейком і просто підміною понять. Зеленський сьогодні називає Гончарука «дитячим садочком, що ганявся за лайками». Те саме він скаже восени про уряд Шмигаля, просто використає інші епітети. Ми у своєму регіоні маємо сьогодні найслабший уряд», – прокоментував Давидюк.

Підсумки 100 днів уряду: Кабмін Шмигаля виконує обіцянки дещо краще за попередниківМіністри Шмигаля виконали більше обіцянок, ніж попередники, але досі працюють без програми дій. При цьому прем’єр Шмигаль поступається за результативністю Гончаруку майже вдвічі.

Він зауважив, що епідемія коронавірусу не може бути виправданням економічним провалам, бо світ перебував перед однаковими складнощами на тлі епідеміологічної ситуації.

«Ми опинилася у стані карантину, не підготувавши економіку», – підкреслив він.

«Із позитиву – диджиталізация. Це дійсно необхідна річ та її треба продовжувати. І якщо використати досвід таких країн, як Естонія, це може стати успішною реформою. Також позитивно, що професійна людина нарешті призначена на посаду міністра культури – Олександр Ткаченко. Він очолював телеканал і розуміється на культурних проєктах. Негативно те, що в регіонів забрали гроші», – підсумував Микола Давидюк.

Водночас він додав, що уряд зрештою повинен подати професійну програму дій уряду.

Нагадаємо, на засіданні Кабміну 10 червня Денис Шмигаль назвав досягнення 99 днів роботи уряду. Зокрема, прем'єр заявив, що уряд «забезпечив своєчасні карантинні заходи й підтримку людей, а також створив фундамент для економічного відновлення країни».

Також, за словами прем'єра, під час перших трьох місяців роботи Кабміну виникли виклики, яких раніше не було у світі.

Минулого тижня Верховна рада відправила на доопрацювання програму діяльності Кабміну.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: