Кабмін Шмигаля поступається попередникам у законотворчій активності – дослідження

Читать на русском

Завтра буде 100 днів роботи уряду Шмигаля та вже можна дійти попередніх висновків і здійснити підрахунки досягнень. «Слово і діло» вже проаналізувало, як міністри нового уряду виконували обіцянки, а сьогодні пропонуємо подивитися, скільки законопроектів подали за 100 днів роботи Кабміни Шмигаля, Гончарука та Гройсмана.

Законопроектна робота

Уряд Шмигаля протягом перших 100 днів роботи подав до Верховної ради 35 законопроектів. У свою чергу, уряд Гончарука за 100 днів роботи подав до парламенту 43 законопроекти, а уряд Гройсмана – 131 законопроект.

Як бачимо, «турборежим» взяв паузу не тільки в Раді, але й позначився на продуктивності урядів. Поки що міністри Шмигаля не є такими активними, як їх попередники.

Підтримка в парламенті

Щодо поданих до парламенту законопроектів урядом Шмигаля, Рада ухвалила в цілому тільки один законопроект або 3% урядових законодавчих ініціатив.

Йдеться про зміни до бюджету щодо «безперервного забезпечення харчування військовослужбовців».

За 100 днів роботи Кабміну Гончарука та його міністрів у цілому Верховна рада схвалила 15 законопроектів (35%) та 6 ратифікацій. Серед важливих ініціатив – державний бюджет на 2020 рік, зміни щодо формування державної політики у сфері праці, трудових відносин, зайнятості населення та трудової міграції, зміни до Бюджетного кодексу.

З-поміж поданих урядом Гройсмана проєктів законів Верховна рада ухвалила в цілому 12 штук (9%). До числа ухвалених належали законопроект про спрощення державної реєстрації лікарських засобів, зміни для збільшення витрат на проведення ЗНО, зміни до Податкового кодексу України щодо звільнення від оподаткування пенсій, зміни до переліку об'єктів, які не можна приватизувати. Відхилила Рада зміни щодо забезпечення умов функціонування ринку природного газу та виключення підприємств паливно-енергетичного комплексу з переліку об'єктів, що не підлягають приватизації (але з можливістю корпоратизації).

Раніше «Слово і діло» писало, що Кабмін Шмигаля три місяці працює без програми, та проаналізувало досвід попередніх урядів.

Також ми подивилися, як міністри виконували обіцянки під час третього місяця роботи Кабміну.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: