Шмигаль обговорив з Фріланд розширення торгівлі

Читать на русском
Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль провів телефонну розмову з віце-прем'єр-міністром Канади Христею Фріланд, в ході якої сторони обговорили співпрацю двох країн у фінансовій сфері і впровадження лібералізації візового режиму.

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль провів телефонну розмову з віце-прем'єр-міністром Канади Христею Фріланд, в ході якої сторони обговорили співпрацю двох країн у фінансовій сфері і впровадження лібералізації візового режиму.

Про це у вівторок, 9 червня, повідомляє прес-служба Кабміну.

Зокрема, сторони запевнили один одного в бажанні продовжувати активний розвиток двостороннього співробітництва, незважаючи на складну ситуацію на тлі боротьби з пандемією коронавірусу і обговорили широке коло актуальних питань.

«Прем'єр-міністр України і віце-прем'єр-міністр Канади обговорили питання співпраці двох країн у фінансовій сфері і впровадження лібералізації візового режиму між Канадою і Україною. Денис Шмигаль підтвердив зацікавленість України в активізації процесу і запевнив у готовності прийняти в Україні групу канадських експертів», - йдеться в повідомленні.

Також темою розмови стало розширення двосторонньої угоди про вільну торгівлю між Україною та Канадою (CUFTA) на сферу послуг та інвестицій. Шмигаль зазначив, що обсяг торгівлі між двома країнами може бути істотно збільшений.

Зі свого боку, Христя Фріланд підкреслила, що Україна і Канада показали приклад позитивної співпраці за часів пандемії коронавірусу і висловила зацікавленість у поглибленні співпраці в торговельно-економічній сфері. Крім того, вона запевнила українську сторону в підтримці щодо протидії збройної агресії Російської Федерації і в незмінності курсу щодо впровадження санкцій проти країни-агресора.

Раніше повідомлялося, що найближчим часом Україну відвідає з візитом місія з Канади, яка оцінить можливість укладення угоди щодо спрощення візового режиму для українців.

Нагадаємо, минулого року Канада запропонувала Україні приєднатися до програми спрощеного візового режиму – ЕТА +.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: