Другий етап медреформи буде продовжений – Шмигаль

Читать на русском
У Кабміні заявили про те, що другий етап медичної реформи в Україні буде продовжений. На цей час уряд не планує його відстрочку.
Денис Шмигаль - фото Вікіпедія

У Кабміні заявили про те, що другий етап медичної реформи в Україні буде продовжений. На цей час уряд не планує його відстрочку.

Про це під час брифінгу повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

За його словами, зараз фахівці переглядають і вносять зміни в параметри реформи.

«Другий етап медичної реформи триватиме, законопроекту щодо його відстрочки не буде. Ми перераховуємо тарифи Національної служби здоров'я (НСЗУ). Там були помилки і невірні розрахунки вартості певних видів і певних пакетів медпослуг. Багато з них занижені», - повідомив прем'єр.

Другий етап медреформи: чому під загрозою зриву та хто чинить опірПрезидент Володимир Зеленський заявив, що не може допустити другий етап медичної реформи в її нинішньому вигляді.

Як приклад Шмигаль навів «інфарктний пакет», який за нинішнім тарифом коштує 16 тисяч гривень, а по факту - понад 30 тисяч гривень.

«Таких прикладів чимало. Це дає нам можливість переглянути та доповнити прописані параметри в реформі, утриманням, наприклад, психіатрії, фтизіопульмонології та інших закладів, які в принципі не передбачалися, їх просто забули під час підготовки другого етапу», - зазначив глава уряду.

За словами Шмигаль, всі ці помилки виправлять без відстрочки другого етапу медреформи.

«Продовження реформи з виправленням цих помилок, я впевнений, дасть правильний результат. У цьому році вона йде дуже складно. В цьому році ми вирівняємо всі непорозуміння і вже з наступного року ми, як пацієнти, зможемо відчувати оновлення медичної галузі», - додав прем'єр.

Нагадаємо, другий етап медичної реформи в Україні стартував 1 квітня.

Раніше Шмигаль назвав умову посилення карантину в Україні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: