Україна отримає від міжнародних партнерів близько 8 млрд доларів – Шмигаль

Читать на русском
Україна за 2020 і 2021 рік одержить від міжнародних партнерів близько 8 мільярдів доларів допомоги.

Україна за 2020 і наступний рік повинна отримати фінансову допомогу від МВФ, а також від Європейського союзу і Світового банку на загальну суму майже 8 мільярдів доларів.

Про це на засіданні Кабміну 10 червня повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

У МВФ назвали ризики нової програми для УкраїниНова програма кредитування України, затверджена напередодні Міжнародним валютним фондом, пов'язана з великим ризиком і невизначеністю.

«Загальний обсяг фінансування за півтора року - це 5 мільярдів доларів або більше 130-ти мільярдів гривень, якщо брати за сьогоднішнім курсом. Це не єдині гроші, які отримає Україна від міжнародних партнерів. Також ми отримаємо макрофінансову допомогу від ЄС і Світового банку. Всього за цей і наступний рік ми очікуємо фактично 8 мільярдів доларів підтримки, які почнуться з першого траншу МВФ», - заявив Шмигаль.

Нагадаємо, рада директорів Міжнародного валютного фонду в ніч на 10 червня схвалила програму stand-by для України обсягом 5 млрд доларів.

Як заявив президент Володимир Зеленський, Україна отримає перший транш від МВФ у розмірі 2,1 млрд доларів, що на 200 млн більше, ніж планувалося спочатку.

За словами прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, перший транш надійде через день-два. При цьому в МВФ заявили, що транш вже направлений до України.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: