Ткаченко просить Шмигаля дофінансувати культуру на 2 мільярди

Читать на русском
Глава Мінкультури просить Кабмін розглянути питання щодо повернення 2 млрд грн фінансування на підтримку культури.

Міністр культури і інформаційної політики Олександр Ткаченко просить прем'єр-міністра Дениса Шмигаля розглянути на засіданні уряду питання про повернення 2 млрд грн на підтримку культури.

Про це Ткаченко повідомив на своїй сторінці в Facebook у вівторок, 9 червня.

Ткаченко прокоментував заборону на показ російських фільмівНовопризначений міністр культури і інформаційної політики Олександр Ткаченко поставив під сумнів доцільність заборони до показу низки російських фільмів на території України.

«За нашою оцінкою, від 10-20 млрд грн втратили креативні індустрії під час кризи. Тому зараз стоїть питання виживання. Потрібно повернути секвестровані кошти на підтримку художників і інститутів, які вони представляють. Це перший крок. Сьогодні вже передав лист прем'єр-міністру Денису Шмигалю щодо повернення фінансування на підтримку культури. Зараз - це 2 млрд. грн. Буду лобіювати оперативний розгляд звернення», - написав Ткаченко.

За словами міністра, далі буде створена концепція, кому саме виділяються ці кошти. При цьому Ткаченко уточнив, що в зв'язку з кризою стратегія розвитку галузі буде змінена.

Нагадаємо, Рада призначила Олександра Ткаченка новим главою Мінкультури на минулому тижні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: