100 днів уряду Шмигаля: як міністри виконують обіцянки

Читать на русском

Здається, нещодавно Олексія Гончарука відправили у відставку й Україна отримала новий уряд, а вже добігають 100 днів роботи Кабміну Дениса Шмигаля. Новий уряд було сформовано 4 березня 2020 року. Тривалий час залишалися вільними крісла міністрів освіти, енергетики, культури і віцепрем’єра з економічного розвитку. Сьогодні «Слово і діло» пропонує подивитись, як міністри та члени уряду виконували обіцянки з 4 березня до 10 червня 2020 року.

Найбільше обіцянок за 100 днів роботи виконав прем’єр-міністр Денис Шмигаль. Йому вдалося реалізувати 10 обіцянок (14% всіх зобов’язань), але й провалив прем’єр найбільше серед своїх колег – 8 (11%) обіцянок.

Аж 7 обіцянок встигла виконати міністр соціальної політики Марина Лазебна. Це майже половина того, що чиновниця встигла наобіцяти. При цьому на рахунку міністерки поки немає жодної проваленої обіцянки.

Гарний результат у виконувачки обов’язків міністра освіти і науки Любомири Мандзій, яка виконала 6 обіцянок або 29% усіх своїх зобов’язань, не проваливши жодного.

Нагадаємо, що після зміни прем’єрів чотири міністри залишилися на своїх посадах від попереднього уряду: віцепрем'єр-міністр – міністр з цифрової трансформації Михайло Федоров, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, міністр юстиції Денис Малюська та міністр інфраструктури Владислав Криклій.

За 100 днів роботи Михайло Федоров встиг виконати 5 обіцянок (29% загальної кількості обіцяного) і тільки 1 (6%) – провалив. Арсен Аваков також виконав 5 обіцянок(26%), але не впорався із 3 (16%). Денис Малюська також реалізував 5 обіцянок (21%) і не виконав 3 (12%). Що стосується Владислава Криклія, на його рахунку 4 (9%) виконаних і 4 (9%) провалені обіцянки.

Серед нових облич уряду Шмигаля 7 міністрів встигли отримати інші посади або були звільнені. Зокрема, Вадим Пристайко, який в уряді Гончарука був міністром закордонних справ, 4 червня став віцепрем'єр-міністром з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України. За 100 днів роботи він не встиг виконати жодної обіцянки, але 2 – провалив (67%).

Поки що жодної обіцянки ані виконали, ані провалили віцепрем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина (була призначена 4 червня), міністр у справах ветеранів Сергій Бессараб, міністр оборони Андрій Таран, міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко (призначений 4 червня), в.о. міністра фінансів Ігор Уманський.

Раніше «Слово і діло» писало, що Кабмін Шмигаля три місяці працює без програми, та проаналізувало досвід попередніх урядів.

Також ми подивились, як міністри виконували обіцянки під час третього місяця роботи Кабміну.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: