Пресконференція Зеленського: як виборці оцінять відповіді президента

Читать на русском
Валерій Димовполітолог
Олексій Голобуцькийполітолог

Володимир Зеленський у першу річницю свого перебування на посаді президента провів тригодинну пресконференцію. У коментарі «Слово і діло» експерт-політолог Валерій Димов відзначив, що президент продовжує використовувати нетрадиційні формати, щоб уникнути відповідей на запитання. Водночас політтехнолог Олексій Голобуцький зауважив, що президент обрав правильну тактику.

«Люди, спостерігаючи за президентом Зеленським, як він та його уряд, його влада борються з коронавірусом, рухають чи не рухають країну у правильному напрямку, оцінюють переважно негативні відповіді й дуже мало звертають увагу на позитивні. Людям імпонувала простота й образ Голобородька в Зеленському, це далі продовжує діяти. Це видно і за форматом, і за запитаннями. Зеленському надалі буде складніше відповідати в такому амплуа, рано чи пізно доведеться відповідати на всі запитання. Коли йому на пресконференції доводилося все-таки відповідати на неприємні запитання, він переходив на особистості або оцінював тих, хто ставив запитання або перемикався й починав розповідати про свою родину», – прокоментував Димов.

Пресконференція Зеленського: які обіцянки дав президентПрезидент Володимир Зеленський під час пресконференції, за підрахунками Слово і діло, дав близько 30 обіцянок.

Він додав, що застосовує для комунікації формати, які дозволяють йому уникати прямих відповідей.

«По суті, на запитання він відповідав мало. Конкретні відповіді були, проте чи можна їх вважати конкретною відповіддю», – наголосив політолог.

Димов уточнив, що наразі виборці, напевно, оцінюють образ голови держави.

«Президент Зеленський не може не відповідати вже на запитання. Певною мірою були відформатовані засоби масової інформації, які були присутні. Тому був обраний формат «на галявинці», – акцентував Валерій Димов.

Голобуцький, своєю чергою, зазначив, що Зеленський використовує популістську риторику. Однак на деякі питання, як зауважив експерт, президент не повинен відповідати.

«З точки зору, як він ухиляється від деяких питань, то все правильно робить. Його можна нескінченно дорікати в тому, що він президент найбіднішої країни в Європи, але це - теж популізм. Що стосується Єрмака та інших подібних питань, тут йому правильно політтехнологи підказали. Тримати себе віддалено – це правильна позіція », – сказав Голобуцький.

Олексій Голобуцький зазначив, що з огляду на останні скандали Зеленському вдається балансувати, але в майбутньому президентові потрібно буде міняти тактику.

«То, що зараз йому допомагає, в майбутньому буде йому заважати», – резюмував експерт.

Нагадаємо, «Слово і діло» зібрало топ виконаних і провалених обіцянок президента Володимира Зеленського.

Також ми порівняли, скільки обіцянок за рік на посту виконав Володимир Зеленський та його попередник Петро Порошенко.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: