Велика приватизація продовжиться після COVID-19 – Зеленський

Читать на русском
Велика приватизація в Україні. Президент Володимир Зеленський розповів про хід малої, середньої, а також великої приватизації в країні.

В Україні триває середня і мала приватизація, в рамках якої Фонд держмайна вже перевиконав план. Велика приватизація буде запущена на повну силу після подолання пандемії коронавірусу.

Про це повідомив президент України Володимир Зеленський на прес-конференції в Києві, в середу, 20 травня.

Текстову трансляцію прес-конференції веде «Слово і діло».

Дохід від приватизації держмайна: очікування та реальністьВід приватизації держмайна держава з 2015 року ще жодного разу не отримала до бюджету очікуваної суми.

«Середня і мала приватизація йде. І Фонд держмайна вже перевиконав план. І та сума, на яку він запланував поповнити бюджет, вже надійшла. І навіть більше. Зараз ФДМ доповнить план і збільшить надходження ще більше, в основному - за рахунок малої приватизації. Що стосується середньої і великої приватизації - все готово. Все буде проводитися після COVID-19. Перший об'єкт - готель «Дніпро» - готовий», - розповів президент, відповідаючи на питання шеф-редактора «Слово і діло» про етапи і результати приватизації в країні.

При цьому він зазначив, що деякі з запланованих об'єктів досить складно передати до Фонду держмайна через багаторічні судові позови.

«Всі об'єкти, які ми могли передати, вже передали. «Почистили» від різних судових справ. Тому що, ми розуміємо, що інвестори не будуть вкладати кошти в ті об'єкти, за якими тягнуться різні провадження в суді», - повідомив він.

Зеленський додав, що на приватизацію виставлять і великі підприємства, які не є стратегічними. Так, слідом за готелем «Дніпро» компанія «Центренерго» також буде готуватися до приватизації.

Президент також пообіцяв, що для більш детального висвітлення всієї ситуації доручить Фонду держмайна найближчими днями представити для ЗМІ та суспільства детальний план приватизації в Україні.

Нагадаємо, в 2019 році президент Володимир Зеленський доручив Міністерству розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства готуватися до «великої приватизації». У планах було передати до Фонду держмайна 500 українських підприємств для продажу.

У березні 2020 року Кабмін ухвалив рішення щодо передачі ще 431 об'єкти на приватизацію, тим самим збільшивши їх загальну кількусть до понад 900.

Однак в тому ж місяці Фонд держмайна відклав велику приватизацію, посилаючись на нестабільну ситуацію на фінансових ринках через пандемію COVID-19.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: