Зеленський впевнений, що Рада підтримає всі інвестиційні закони

Читать на русском
Інвестиції в Україну. Президент Володимир Зеленський повідомив про готовність всіх інвестиційних законопроектів, а також розповів подробиці про закон щодо інвестиційних нянь.

Всі законопроекти, які спрямовані на залучення до України інвесторів, готові. Найближчим часом їх внесуть до Верховної ради.

Про це повідомив президент України Володимир Зеленський на прес-конференції в Києві, в середу, 20 травня.

Текстову трансляцію прес-конференції веде «Слово і діло».

Великий бізнес в Україні: чи потрібні закордонним інвесторам «інвестняні»Володимир Зеленський на економічному форумі в швейцарському Давосі пообіцяв для сміливих іноземних інвесторів в українську економіку запровадити інститут персональної «інвестняні».

За словами президента, інвестиційні закони тимчасово були відкладені, оскільки парламент був зосереджений боротьбі з коронавірусом і прийняттям відповідних законопроектів. Зараз Рада може повернутися до їх розгляду.

«Законопроект про «інвестиційних нянь» готовий. У найближчі дні він буде зареєстрований у Верховній раді. Зараз всі інвестиційні закони, які спрямовані на поліпшення інвестиційного клімату, будуть зареєстровані у Верховній раді і я впевнений, будуть проголосовані. Вони повністю готові, повністю вичитані, я їх вже схвалив», - заявив Зеленський на сьогоднішній прес-конференції, відповідаючи на питання шеф-редактора« Слово і діло» про плани щодо залучення інвесторів.

При цьому президент уточнив, що в закон про «інвестиційних нянь» внесли деякі зміни через світову кризу у зв'язку з пандемією. Зокрема, необхідний обсяг інвестицій знизили зі 100 до 30 млн доларів.

«Якщо ви пам'ятаєте, в законі про «нянь» була умова - якщо у інвестора є інвестиція в Україну 100 млн доларів і більше. Зараз ми хочемо зробити цю цифру нижче. Тому що ми налаштовані не тільки на західних інвесторів. Перш за все, ми зараз будемо думати і про наших українських інвесторів. І вони вже зверталися до нас», - зазначив Зеленський.

Президент додав, що зараз через кризу в світі потрібно боротися за інвестиції.

«Зараз у світі спостерігається так званий «економічний націоналізм». Кожен думає про свою країну. Всі пригальмували будь-які інвестиції. Але ми будемо боротися за них», - підсумував глава держави.

Нагадаємо, в минулому році приплив прямих іноземних інвестицій в Україну склав 2,5 мільярди доларів.

Зокрема, лише Європейський банк реконструкції і розвитку інвестував понад 1,1 млрд євро в 51 новий проєкт в Україні в 2019 році.

У квітні 2020-го в ОПУ заявили, що розробили законопроект про так званих «інвестиційних нянь», який орієнтований для залучення інвесторів до України. Найближчим часом його планувалося внести в Раду.

«Слово і діло» пропонує подивитися, скільки іноземних інвестицій і звідки надійшло до України протягом 2015-2019 років.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: