Рік президентства: які успіхи має Зеленський у вирішенні конфлікту з РФ

Читать на русском
Петро Олещукполітичний експерт

Президент України Володимир Зеленський перебуває при владі один рік. Однією з обіцянок президента було закінчення війни та розв'язання питання агресії РФ через Будапештський формат. Про успіхи та невдачі президента в цьому питанні в коментарі «Слово і діло» розповів політолог Петро Олещук.

«Це складне питання. Справді, є певні досягнення та проблеми на цьому шляху, але серед досягнень ми можемо відзначити наступні: це насамперед повернення до реального руху в рамках Мінського процесу і, зокрема Нормандського формату. Вперше минулого року відбулася зустріч лідерів країн-учасників», – сказав Олещук.

Рік виконання обіцянок: Зеленський vs ПорошенкоЗа рік каденції Зеленський виконав 20 відсотків обіцянок, а Порошенко за такий самий період встиг реалізувати 21 відсоток зобов’язань.

Він також назвав успіхом проведення розведення військ на певних точках лінії фронту.

«Водночас завчасно говорити про якесь остаточне вирішення проблеми, бо обстріли ще тривають. Ми можемо сказати, що активна фаза бойових дій вже припинена», – зазначив експерт.

На його думку, попри плюси й мінуси за рік президентства Володимира Зеленського, Україну чекає довгий процес врегулювання проблеми конфлікту на Донбасі.

Проте, Петро Олещук підкреслив, що відсутність прогресу пов’язана з позицією Росії, тому українській стороні складно балансувати в питаннях урегулювання.

«Але Україні якоюсь мірою вдалося перехопити ініціативу», – підсумував політолог.

Нагадаємо, до річниці Володимира Зеленського на посаді президента «Слово і діло» зібрало топ його виконаних і провалених обіцянок.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: