Рік президентства Зеленського: головні факти і цифри

Читать на русском

Рік тому, 20 травня, відбулася інавгурація Володимира Зеленського. До річниці його перебування на посаді президента «Слово і діло» зібрало топ виконаних і провалених обіцянок. Сьогодні пропонуємо подивитися на головні цифри і факти цього терміну: скільки законопроектів зареєстрував, скільки законів підписав, до якої області найчастіше їздив, із ким спілкувався на міжнародній арені.

За даними аналітиків «Слово і діло», за рік Володимир Зеленський дав 329 обіцянок. У цю цифру не входять обіцянки з його передвиборчої програми, оскільки вони були дані до інавгурації. Всі обіцянки Зеленського можна подивитися в його профілі за посиланням.

У Верховній раді президент зареєстрував 76 законопроектів і 17 постанов. Крім того, Зеленський підписав 193 закони та 790 указів, а також видав 853 розпорядження.

За рік Зеленський об'їздив усі області України, всього було 45 робочих поїздок. Найчастіше він був у Київській області – 7 візитів і на Донбасі (6 поїздок до Донецької області і 5 – до Луганської).

Активним був Зеленський і на міжнародній арені. За рік у нього було понад 300 контактів із представниками інших країн і міжнародних організацій. Зеленський здійснив 19 офіційних візитів (зокрема, до Ватикану, Азербайджану, Литви, Латвії, Естонії, Німеччини, Франції, Польщі, Туреччини), провів 163 зустрічі та 72 телефонних розмови.

Найчастіше глава держави контактував із представниками Європейської комісії, Європейської ради, Міжнародного валютного фонду й НАТО. Серед країн найбільша кількість контактів за рік була зі США та Німеччиною.

Нагадаємо, «Слово і діло» порівняло, скільки обіцянок за рік на посаді виконав Володимир Зеленський та його попередник Петро Порошенко.

Також ми зібрали обіцянки Зеленського щодо резонансних кримінальних справ.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: