Організатору вбивства Окуєвої повідомили про підозру

Читать на русском
Прокуратура повідомила про підозру організатору замовного вбивства Аміни Окуєвої, яке сталося 30 жовтня 2017 року біля селища Глеваха Київської області.

Прокуратура повідомила про підозру організатору замовного вбивства Аміни Окуєвої, яке сталося 30 жовтня 2017 року біля селища Глеваха Київської області.

Про це повідомляє пресслужба Офісу генпрокурора.

«За процесуального керівництва прокуратури Київської області повідомлено про підозру організатору замовного вбивства Аміни Окуєвої та замаху на вбивство Адама Осмаєва (ч. 3 ст. 27 ч. 2 ст. 15 п. п. 6, 11, 12 ч. 2 ст. 115 та ч. 3 ст. 27 п. п. 6, 11, 12 ч. 2 ст. 115 КК України)», - йдеться у повідомленні.

За даними слідства, 30 жовтня 2017 року біля селища Глеваха Київської області невідомі відкрили вогонь по автомобілю у якому їхали Аміна Окуєва та Адам Осмаєв. Від прицільних пострілів з автоматичної зброї калібру 7,62 Аміна Окуєва загинула, Адама Осмаєва поранено.

«Встановлено, що підозрюваний – уродженець Чечні, громадянин Російської Федерації. З метою вчинення умисного вбивства Аміни Окуєвої та Адама Осмаєва, він підшукав на території України кілерів, які в подальшому розстріляли автомобіль. Завдяки злагодженій роботі поліції та прокуратури Київської області в січні 2020 року виконавців злочину було затримано», - додали в ОГП.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Головного управління Нацполіції в Київській області.

«На даний час слідчі дії тривають, здійснюються заходи щодо затримання всіх осіб причетних до вчинення злочину», - додали в Офісі генпрокурора.

Раніше суд ухвалив рішення про продовження запобіжного заходу Ігорю Редькіну, якого підозрюють у вбивстві військового медика Аміни Окуєвої.

Також в МВС повідомили, що поліція затримала групу кілерів, яких підозрюють у вбивстві Аміни Окуєвої.

Окуєва загинула 30 жовтня 2017 року на залізничному переїзді біля селища Глеваха Київської області під час збройного нападу на її автомобіль. Її чоловік Адам Осмаєв отримав поранення.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: