Мати Окуєвої розповіла, як проходить розслідування вбивства дочки

Читать на русском
Минув рік з дня загибелі активістки Революції Гідності і добровольця АТО Аміни Окуєвої. Слідство досі не завершено.

Слідство у справі про вбивство активістки Революції Гідності та добровольця АТО Аміни Окуевої досі не завершено.

Як пише «Слово і Діло», про це ЗМІ розповіла її мати Ірина Камінських, інформує OBOZREVATEL.

Статистика найгучніших замахів і вбивств в Україні за 2016-2017 рокиСлово і Діло згадало гучні вбивства і замаху не життя відомих чиновників, політиків і громадських діячів України, які відбулися за останні два роки.

«Що стосується справи про загибель моєї дочки, то у мене поки немає додаткової інформації. Є відчуття, раз про це багато не говорять, значить, слідство знаходиться на правильному шляху. Також народний депутат Ігор Мосійчук говорив про те, що замах на нього і вбивство Аміни - пов'язан », - розповіла мати Окуєвої.

Також вона зазначила, що поки не завершена й інша справа про замах на подружжя на початку літа 2017 року: «Зараз беру участь в судовому процесі над кілером, який видавав себе за французького журналіста і робив замах на Адама і Аміну 1 червня торік. Суд почався якраз 1 червня цього року, в річницю замаху».

За словами Ірини Камінських «кілер» в суді погрожував і їй, і Адаму Осмаєву.

Нагадаємо, 1 червня 2017 року в Києві сталася перестрілка, жертвою якої став росіянин Адам Осмаєв, якого в РФ звинувачують у замаху на президента Володимира Путіна, і його дружина Аміна Окуєва.

Після цього подружжю надали охорону.

Увечері 30 жовтня 2017 року невідомі розстріляли автомобіль Аміни Окуєвої та її чоловіка Адама Осмаєва. Окуєва від отриманих поранень померла на місці, а Осмаєв був поранений.

За словами нардепа Антона Геращенка, вогонь на ураження вівся з кущів. Як зазначив Геращенко, нападників, найімовірніше, було двоє: один чекав на повороті з Одеської траси й давав сигнал другому, який сидів у кущах зі зброєю.

Пізніше голова Національної поліції України Сергій Князєв заявив, що убивці Аміни Окуєвої не затримані й не встановлені.

Аміні Окуєвій було 34 роки. Вона народилася в Одесі, мешкала в Грозному, має медичну освіту. Брала активну участь у Революції Гідності, воювала на передовій АТО в складі батальйонів «Київ-2» та «Золоті ворота». У момент трагедії перебувала на передньому пасажирському сидінні й отримала смертельне поранення в голову.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: