Підозрюваний у справі Окуєвої незаконно отримав громадянство - Нацполіція

Читать на русском
Підозрюваний в організації злочинної групи, яка здійснила вбивства українського добровольця Аміни Окуєвої та ще двох осіб, незаконно отримав громадянство України.

Підозрюваний в організації злочинної групи, яка здійснила вбивства українського добровольця Аміни Окуєвої та ще двох осіб, незаконно отримав громадянство України.

Про це повідомили в пресслужбі Нацполіції України.

Випробувальний термін не закінчений: чи піде Аваков і чого очікувати від міністраОднією з умов для звільнення глави МВС Арсена Авакова може стати провал у розслідуванні справ про вбивство Павла Шеремета і Аміни Окуєвої, повідомив голова комітету Верховної ради з питань правоохоронної діяльності Денис Монастирський.

«Під час розслідування декількох тяжких злочинів поліцейські встановили, що уродженець Російської Федерації організував злочинну групу, яка скоїла три замовних вбивства. Зокрема, це вбивство директора ДП Капарол Україна, директора управління реклами КП «Київський метрополітен» та учасниці війни на сході України в складі батальйону «Київ-2» Аміни Окуєвої», - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що чоловік мав паспорт громадянина України, а в подальшому отримав паспорт громадянина України для виїзду за кордон. Оперативники поліції Київської області детально досліджували процедуру отримання громадянства.

«Поліцейські встановили, що чоловік отримав паспорт на підставі довідки «про реєстрацію особи громадянином України», виданої в березні 2014 року УГМС України в Луганській області. Населений пункт менше ніж через місяць був захоплений бойовиками так званої «ЛНР». Зазначена довідка не відповідає нормам чинного законодавства і має ознаки підробки», - додали в поліції.

Наразі слідчим управлінням поліції Київської області розпочато кримінальне провадження ч. 4 ст. 358 (підробка документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України.

Зараз за клопотанням слідчого Державна міграційна служба України визнала недійсними паспорта громадянина України затриманого.

Раніше в Нацполіції заявили, що мають низку версій щодо замовників вбивства Аміни Окуєвої в 2017 році.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: