Справа про вбивство Окуєвої: зачитали обвинувальний акт

Читать на русском
У суді в справі по замаху на вбивство Адама Осмаєва та Аміни Окуєвої здійснили відбір присяжних  та зачитали обвинувальний акт.

У Подільському районному суді м. Києва у справі по замаху на вбивство Адама Осмаєва та Аміни Окуєвої здійснили відбір присяжних і приведення до присяги та зачитали обвинувальний акт.

Про це повідомила адвокат Адама Осмаєва Марина Мацегора у Facebook, пише «Слово і Діло».

Статистика найгучніших замахів і вбивств в Україні за 2016-2017 рокиСлово і Діло згадало гучні вбивства і замаху не життя відомих чиновників, політиків і громадських діячів України, які відбулися за останні два роки.

«Обвинувачений Денісултанов, він же Крінарі, він же Дакар, він же Курмакаєв, він же Цебро, він же Вернер провину не визнав на 100%, просив фактів та закону. Покази погодився надати після вивчення матеріалів справи. Чекаємо», - написала вона.

Речниця прокуратури Києва Надія Максимець зазначила, що на початку засідання судом було оголошено список з 7 присяжних.

«З яких п'ятеро було у подальшому обрано для формування суду присяжних. З цих п'ятьох осіб автоматичним розподілом були обрані троє основних присяжних та двоє запасних. Також до суду присяжних увійшло двоє професійних суддів», - розповіла речниця.

Перший напад на добровольців Аміну Окуєву і Адама Осмаєва стався 1 червня 2017 року у Києві на Подолі.

За версією слідства, нападник назвався французьким журналістом газети «Le Mond» Алексом Вернером і запросив подружжя на зустріч.

У машині він вистрілив в Адама – тоді Аміна вистрелила у відповідь.

Поранених Осмаєва та нападника відправили до лікарні.

За даними ЗМІ, людина, яка намагалася застрелити Осмаєва, є Артуром Денісултановим-Курмакаєвим, кілером із прізвиськом «Дінго».

Другий напад на подружжя добровольців було скоєно ввечері 30 жовтня 2017 року: біля залізничного переїзду біля селища Глеваха Київської Області невідомі обстріляли з кущів їхній автомобіль, Аміна Окуєва загинула.

Крім того, обвинуваченому продовжили термін тримання під вартою ще на два місяці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: