Суд збільшив заставу підозрюваному НАБУ посадовцю ДФС

Читать на русском
Апеляційна палата частково задовольнила скаргу прокурора САП і збільшила в чотири рази заставу керівника слідчого управління ДФС.
апеляційна палата Вищого антикорупційного судуфото: «Слово і діло»

Апеляційна палата збільшила до 1,05 млн грн заставу начальнику слідчого управління фінансових розслідувань Державної фіскальної служби в Київській області Олександру Чепелю, якого Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура підозрюють в одержанні хабара.

Про це повідомляє пресслужба палати Вищого антикорупційного суду.

«За результатами судового засідання суд частково задовольнив апеляційну скаргу прокурора та визначив підозрюваному заставу у розмірі 500 прожиткових мінімумів для працездатних осіб у сумі 1,05 млн грн», – інформують у суді.

Як відомо, суд відпустив Чепеля під 252 240 грн застави. Не погодившись з таким рішенням, прокурор САП подав апеляційну скаргу.

Нагадаємо, детективи встановили, що СУ ФР ГУ ДФС у Київській області розслідує справу за фактом ухилення від сплати податків у особливо великих розмірах низкою фізичних осіб-підприємців під час господарських відносин з ТОВ «Столична ювелірна фабрика». Детектив вказував, що Чепель через Войтенка вимагав та одержав 50 тисяч доларів за припинення кримінального переслідування у кримінальному провадженні та не перешкоджання господарській діяльності Столичній ювелірній фабриці.

Зокрема, за твердженнями детектива, при обговоренні неправомірної вигоди, Чепель повідомив, що питання щодо цієї неправомірної вигоди потрібно вирішувати з адвокатом Войтенком та саме йому треба передавати грошові кошти. Адвокат, своєю чергою, повідомив у присутності заявника розмір неправомірної вигоди та сказав, коли та як будуть передаватись грошові кошти. Пізніше після одержанні коштів їх затримали. Засновник ТОВ «Столична ювелірна фабрика» залишив кошти в контейнері для паперу, який розташований у туалеті офісу адвоката Войтенка.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: