Стали відомі деталі справи затриманого НАБУ посадовця ДФС

Читать на русском
Керівник слідчого управління фіскальної служби через посередника-адвоката вимагав неправомірну вигоду за припинення кримінального переслідування.

Підозрюваний НАБУ начальник слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління Державної фіскальної служби у Київській області Олександр Чепель вимагав та одержав через посередника-адвоката Сергія Войтенка неправомірну вигода за припинення кримінального переслідування та не перешкоджання господарській діяльності ТОВ «Столична ювелірна фабрика».

Про це йдеться в ухвалі Вищого антикорупційного суду від 8 квітня, повідомляє «Слово і діло».

У документі вказується, що СУ ФР ГУ ДФС у Київській області розслідує справу за фактом ухилення від сплати податків у особливо великих розмірах низкою фізичних осіб-підприємців під час господарських відносин з ТОВ «Столична ювелірна фабрика». Детектив вказував, що Чепель через Войтенка вимагав та одержав 50 тисяч доларів за припинення кримінального переслідування у кримінальному провадженні та не перешкоджання господарській діяльності Столичній ювелірній фабриці.

Зокрема, за твердженнями детектива, при обговоренні неправомірної вигоди, Чепель повідомив, що питання щодо цієї неправомірної вигоди потрібно вирішувати з адвокатом Войтенком та саме йому треба передавати грошові кошти. Адвокат, своєю чергою, повідомив у присутності заявника розмір неправомірної вигоди та сказав, коли та як будуть передаватись грошові кошти.

Під час затримання Войтенка детективи при особистому обшуці знайшли в нього мобільний телефон. Проведеним оглядом телефону виявлено з'єднання з Чепелем у месенджері Signal безпосередньо перед та після отримання неправомірної вигоди. У месенджері Whats App є вхідне повідомлення Чепеля одразу після отримання Войтенком неправомірної вигоди. Тому цей телефон визнано речовим доказом, а детектив просив накласти на нього арешт. Суд клопотання задовольнив.

Нагадаємо, НАБУ викрило «на гарячому» керівника слідчого управління ДФС. Пізніше суд відпустив його під заставу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: