Посереднику головного слідчого ДФС Київщини залишили хабар у туалеті – НАБУ

Читать на русском
У Національному бюро розповіли деякі деталі про передачу нібито неправомірної вигоди посереднику посадовця фіскальної служби.

Засновник компанії «Столична ювелірна фабрика» залишив неправомірну вигоду в контейнері для паперу в туалеті офісу адвоката Сергія Войтенка, який нібито виступав посередником при передачі грошей начальнику слідчого управління фінансових розслідувань Державної фіскальної служби в Київській області Олександру Чепелю.

Про це йдеться в ухвалі Вищого антикорупційного суду від 9 квітня, повідомляє «Слово і діло».

Детектив НАБУ в клопотанні вказував, що Чепель уповноважив адвоката Войтенка на переговори із засновником Столичної ювелірної фабрики про розмір неправомірної вигоді і передачу грошей через нього. Зокрема, посадовець ДФС і посередник у приміщенні Свято-Анастасіївського ставропігійного жіночого монастиря повідомили представнику фабрики про можливі негативні наслідки для фірми у вигляді проведення нових обшуків на їх об'єктах. У цьому ж монастирі вони повідомили засновника фабрики про необхідність сплатити 4 млн грн податкових платежів до бюджету та надати Черелю через Войтенка неправомірну вигоду в сумі 1,5 млн грн.

Пізніше у службовому кабінеті Головного управління ДФС у Київській області Чепель повідомив, що подальші перемовини від нього буде вести адвокат і що з ним можна домовитися і про зниження розміру неправомірної вигоди. Під час переговорів між Войтенком і засновником ювелірної фабрики вони дійшли згоди про зменшення сами з 60 до 50 тисяч доларів. Ці гроші представник фірми мав залишити в контейнері для паперу, який розташований у туалеті офісу адвоката, що він пізніше і зробив. Під час обшуку в офісі Войтенка детективи знайшли вказану суму грошей, банківські реквізити яких збігаються з тими, що були вручені засновнику фабрики для подальшої передачі.

Раніше журналіст «Слово і діло» з'ясував деталі цієї справи.

Нагадаємо, НАБУ викрило «на гарячому» керівника слідчого управління ДФС. Пізніше суд відпустив його під заставу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: