Говорити про пом'якшення карантину в Україні рано – ОПУ

Читать на русском
Послаблювати карантин в Україні поки ще рано. Особливо не можна скасовувати обмеження перед Великоднем, оскільки є велика загроза скупчення людей. Про це заявили в Офісі президента.
president.gov.ua

В Офісі президента заявили про неможливість пом'якшення карантину в Україні, особливо напередодні святкування Великодня.

Такого висновку дійшли на нараді щодо боротьби з коронавірусом, яка пройшла в ОПУ 8 квітня під головуванням президента Володимира Зеленського.

Великдень під час карантину: чи залишаться українці вдомаВ Україні продовжили карантин до 24 квітня. Отже, одне з найважливіших релігійних свят року – Великдень, який випадає на 19 квітня, – пройде в умовах тотальних обмежень і застережень.

«Наразі не можна говорити про пом'якшення карантинних заходів через коронавірус в Україні, особливо з урахуванням Великодніх свят, коли існує загроза скупчення людей і чимало українців повертаються додому на святкування», – заявили в ОПУ.

Як зазначив Зеленський, карантин покликаний врятувати українців від пандемії. Багато з наших громадян відповідально його дотримуються.

«Карантин – це те, що нас рятує. Завдяки тому, що ми ввели його вчасно, поширення коронавірусу відбувається не так швидко. Ми бачимо, що багато українців відповідально ставляться до карантину, хоча це нелегко», – сказав президент.

В Офісі президента також нагадали, що послаблювати карантинні обмеження поки не рекомендує і ВООЗ.

Зазначимо, сьогодні в МОЗ заявили, що питання скасування карантину через коронавірус відомство буде коментувати не раніше, ніж через 10 днів.

Також повідомлялося, що Єпіфаній і Зеленський обговорили святкування Великодня в умовах карантину

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: