На Великдень богослужіння транслюватимуть онлайн

Читать на русском
Президент України Володимир Зеленський провів робочу зустріч з Отцем і Главою УГКЦ Блаженнішим Святославом.

Президент України Володимир Зеленський провів робочу зустріч з Отцем і Главою УГКЦ Блаженнішим Святославом.

Про це повідомляє пресслужба УКГЦ.

Зазначається, що сторони обговорили проведення богослужінь на Великдень онлайн через епідемію коронавірусу.

«В центрі уваги сторін було обговорення викликів і завдань, які стоять перед Державою та Церквою у зв’язку із поширенням епідемії COVID-19, особливо в контексті святкування найбільшого християнського свята — Великодня. Президент відзначив активну роль УГКЦ у протидії поширення цієї смертельно небезпечної хвороби», — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що пасхальний період може бути часом найбільшого поширення цього вірусу в нашому суспільстві.

«Очільник країни пояснив, що з боку державної влади прийняте принципове рішення дати можливість звершувати пасхальні богослужіння та транслювати їх наживо. Вкрай необхідно максимально переконати людей залишатися вдома та забезпечити їх усім необхідним для святкування Великодня не виходячи зі своїх домівок. Скупчення людей у храмах чи біля них несе неабияку загрозу їхньому життю та здоров’ю», — йдеться у повідомленні.

Також, окремо Блаженніший Святослав скерував прохання до Президента про необхідність підтримки «Суспільного мовлення» та важливу роль Національної суспільної телерадіокомпанії України, її центральних та регіональних телевізійних, цифрових і радіоплатформ для поширення трансляцій великодніх богослужінь у всій Україні.

Нагадаємо, раніше в Україні заборонили масові святкування Великодня, який цього року випадає на 19 квітня. Таке рішення ухвалив Кабмін.

Президент Володимир Зеленський закликав українців відсвяткувати Великдень вдома через пандемію.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: