ВООЗ закликала не поспішати зі скасуванням обмежень через коронавірус

Читать на русском
Всесвітня організація охорони здоров'я закликала ретельно обмірковувати рішення про ослаблення обмежень запроваджених для недопущення поширення коронавірусної хвороби.

Всесвітня організація охорони здоров'я закликала ретельно обмірковувати рішення про ослаблення обмежень запроваджених для недопущення поширення коронавірусної хвороби.

Про це заявив офіційний представник організації Крістіан Ліндмайер 7 квітня на тлі оголошення низкою країн про відповідні плани.

Він зазначив, що рішення про відкриття населених пунктів після карантину та запуску транспортного сполучення повинні ухвалюватися «під час проведення індивідуальної оцінки ризику», «крок за кроком», при належному рівні інформування населення.

«Дуже важливо, щоб заходи не скасовувалися занадто рано. <...> Кожна країна і регіон будуть самі вирішувати, де послабити заходи, що стосуються соціального та фізичного дистанціювання», - сказав він.

В іншому випадку, попередив Ліндмайер, коронавірусна інфекція може повернутися. Давати прогноз щодо термінів поширення COVID-19 він не став, порівнявши подібні прогнози з ворожінням на кавовій гущі.

Першою про ослаблення карантинних заходів задумалася Австрія. 6 квітня канцлер Себастьян Курц оголосив про можливе відкриття невеликих магазинів і ринків вже з середини місяця, а більшості компаній - з 1 травня.

Нагадаємо, ослаблення обмежувальних заходів допустили Чехія і Данія.

Раніше у ВООЗ назвали основні способи поширення коронавірусу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: