Єпіфаній і Зеленський обговорили святкування Великодня в умовах карантину

Читать на русском
Богослужіння на Великдень під час карантину. Володимир Зеленський і митрополит Єпіфаній обговорили, як буде проходити свято.
pomisna.info

Президент України Володимир Зеленський і митрополит Київський і всієї України Єпіфаній провели зустріч, на якій обговорили проведення богослужінь на Великдень-2020.

Про це повідомила прес-служба ПЦУ. Зустріч Зеленського і Єпіфанія пройшла 7 квітня.

На Великдень богослужіння проведуть онлайн. Крайність чи неминучість?Святкове богослужіння на Великдень не будуть забороняти через карантин. Однак людей закликають залишитися вдома та дивитися трансляцію онлайн.

Президент України розповів предстоятелю ПЦУ про заходи, які вживає держава для боротьби з коронавірусом. Зеленський відзначив важливість об'єднання зусиль держави і церкви в умовах протистояння пандемії.

У свою чергу митрополит Єпіфаній поінформував Зеленського про рішення церкви, які були прийняті в зв'язку з карантинними обмеженнями. Він зазначив, що богослужіння в храмах повинні пройти обов'язково. Приєднатися до них можна буде онлайн.

«Молитви і богослужіння в ці дні повинні відбутися, щоб, залишаючись вдома, наші віруючі могли приєднатися до них через трансляції, щоб відчули - незважаючи на важкі обставини сьогодення величне свято прийшов до нас», - підкреслив Єпіфаній.

Як відомо, на час карантину (до 24 квітня) Кабмін заборонив усі масові релігійні святкування, в тому числі і Пасхи.

Президент України закликав в цьому році проводити богослужіння на Великдень онлайн.   Про своє рішення щодо трансляцій повідомили в УГКЦ.

«Слово і діло» проаналізувало, чи збільшиться вартість великоднього кошика через карантин.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: