Прикордонники розповіли, скільки українців повернуться додому перед Великоднем

Читать на русском
Перед Великоднем прикордонники очікують повернення до України близько 200 тисяч громадян з-за кордону.
Фото - Нацгвардія.

Перед Великоднем прикордонники очікують повернення до України близько 200 тисяч громадян з-за кордону.

«Мають намір повернутися на територію України близько 17 тисяч громадян. Напередодні великодніх свят може повернутися близько 200 тисяч громадян», - розповів очільник Державної прикордонної служби Сергій Дейнеко в ефірі 1+1.

Держава готує проєкт «Великдень вдома»: що з цього вийдеПрезидент анонсував проєкт Великдень вдома, суть якого полягає в тому, щоб забезпечити людей можливістю відсвяткувати торжество без скупчення людей у церквах.

Як відомо, з 16 березня всіма можливими напрямками - авіасполученням, залізничними шляхами, автомобілем або пішки - повернулися вже 160 тисяч українців. Найактивнішим днем стало 27 березня - коли на кордоні з Польщею утворилися величезні черги.

«Тоді кордон перетнули 22 тисячі осіб, в той час як звичайний показник був 3,8 тисячі на добу», - сказав очільник ДПСУ, додавши, що прикордонники ведуть облік громадян, які повертаються з-за кордону.

Як відомо, карантин в Україні продовжили до 24 квітня і тепер під нього потрапляє Великдень – найважливіший християнське свято, яке Україна буде відзначати 19 квітня.

Президент уже анонсував проєкт «Великдень вдома».

А 19 квітня біля церков чергуватимуть патрульні.

Нагадаємо, в Україні 645 хворих коронавірусом.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: