Зеленський анонсував старт проєкту «Всеукраїнська школа онлайн»

Читать на русском
В Україні з квітня запрацює новий освітній проєкт, який дозволить школярам на карантині навчатися дистанційно. Також шкільні уроки транслюватимуть українські телеканали.

В Україні з 6 квітня починає роботу новий освітній проєкт, який дозволить школярам на карантині навчатися дистанційно. Також шкільні уроки транслюватимуть українські телеканали.

Про це повідомив президент Володимир Зеленський у своєму відеозверненні на тему ситуації з коронавірусом в Україні в неділю, 29 березня.

Що буде із ЗНО-2020 через коронавірус та карантин?У Міністерстві освіти і науки заявили, що у зв'язку з продовженням карантину можуть змінитися терміни вступної кампанії і дата проведення зовнішнього незалежного оцінювання.

За його словами, в рамках проєкту 40 вчителів з Києва на час карантину стануть педагогами для всіх українських школярів. Зараз проходять щоденні зйомки уроків для учнів з 5 до 11 клас. Як уточнив президент, за збалансованою програмою Міносвіти записують для проєкту заняття з 11 шкільних предметів.

Навчатися дистанційно школярі зможуть у соцмережі Facebook і на YouTube. Також уроки будуть щоранку транслювати українські телеканали.

За кожним класом буде закріплений один або декілька телеканалів. Їх список, а також розклад на перший тиждень таких занять з'явиться вже скоро, зазначив Зеленський.   Голова держави закликав батьків школярів стежити за новинами щодо даного проєкту і при бажанні навчатися разом із дітьми.

Нагадаємо, раніше в МОН назвали терміни закінчення навчального року в Україні.

Також стало відомо, як буде проходити ЗНО-2020.

Як відомо, в Україні карантин через коронавірус подовжили до 24 квітня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: