Зеленський оголосив наступний навчальний рік математичним

Читать на русском
Глава держави Володимир Зеленський ухвалив указ, яким оголосив 2020/2021 навчальний рік роком математичної освіти в Україні.

Глава держави Володимир Зеленський ухвалив указ, яким оголосив 2020/2021 навчальний рік роком математичної освіти в Україні.

Про це йдеться в указі глави держави № 31 від 30 січня, передає пресслужба відомства.

Кабінету міністрів президент доручив впровадити в навчання математики сучасні практико-орієнтовані принципи, підвищити якість підручників і посібників, розробити електронні навчальні ресурси з математики, зокрема щодо застосування її для вирішення ігрових і стратегічних завдань, створити умови для викладання математичних дисциплін із застосуванням сучасних практик, вивчивши досвід країн з високими показниками математичної компетентності учнів.

Також уряд має подумати над створенням умов для підвищення мотивації до вивчення учнями математики та її застосування в різних сферах, створенням в школах умов для вивчення цього предмету за індивідуальними програмами для тих, хто відстає від програми.

Своїм указом президент зобов'язав забезпечити необхідну організацію із 2021 року обов'язкового однорічного ЗНО із математики.

Раніше були опубліковані основні вимоги до ЗНО-2020.

Також нагадаємо, МОН заборонило без дозволу батьків залишати учнів на другий рік.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: