Навчальний рік в Україні завершиться 1 липня – МОН

Читать на русском
У МОН заявили, що закінчення навчального року на сьогоднішній день заплановано на 1 липня. Виняток буде для учнів випускних класів, оскільки ЗНО перенесли через карантин.

У Міністерстві освіти і науки заявили, що навчальний рік в Україні поки не планують продовжувати через карантин.

Про це повідомила в.о. міністра освіти і науки Любомира Мандзій на онлайн-брифінгу в четвер, 26 березня.

За її словами, навчальний рік в українських школах завершиться так, як і прописано в програмі освіти МОН - 1 липня. Ця норма стосується учнів всіх класів, крім випускних. У їхньому випадку закінчення навчального року буде залежати від термінів проведення ЗНО.

Що буде із ЗНО-2020 через коронавірус та карантин?У Міністерстві освіти і науки заявили, що у зв'язку з продовженням карантину можуть змінитися терміни вступної кампанії і дата проведення зовнішнього незалежного оцінювання.

Нагадаємо, Кабмін призначив в.о. міністра освіти і науки Любомиру Мандзій 25 березня.

Раніше в МОН заявили, що Зовнішнє незалежне оцінювання в Україні відбудеться, незважаючи на коронавірус. У той же час пробне ЗНО, яке повинно було пройти 21 і 28 березня, попередньо перенесли на 4 і 11 квітня 2020 року.

Як відомо, в Україні з 12 березня введено карантин у зв'язку з коронавірусом - закриті школи, виші, дитсадки, ТРЦ, кафе, ресторани, а також майже всі магазини, крім продуктових і аптек.

У середу, 25 березня, Кабмін прийняв рішення продовжити карантин ще на місяць - до 24 квітня. Також по всій країні була оголошена надзвичайна ситуація.

В Україні станом на ранок 26 березня підтверджено 156 випадків COVID-19. П'ятеро осіб померли.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: