Стало відомо, коли проведуть ЗНО-2020

Читать на русском
У зв'язку з карантином через коронавірус в МОН допустили відразу кілька варіантів, коли в Україні може відбутися ЗНО-2020.

У Міносвіти розглядають кілька варіантів проведення ЗНО, терміни якого в цьому році довелося змістити через карантин.

Про це повідомила в.о. міністра освіти і науки Любомира Мандзій на онлайн-брифінгу в четвер, 26 березня.

За її словами, дати, на які перенесуть ЗНО-2020 року, будуть залежати від того, коли в Україні завершиться карантин через коронавірус.

Як зазначила Мандзій, якщо навчання в школах відновиться в травні, то міністерство готове провести пробне ЗНО в травні. А основна сесія тестування в такому випадку пройде після 20 червня.

Що буде із ЗНО-2020 через коронавірус та карантин?У Міністерстві освіти і науки заявили, що у зв'язку з продовженням карантину можуть змінитися терміни вступної кампанії і дата проведення зовнішнього незалежного оцінювання.

Якщо шкільні заняття відновляться в червні, то пробне ЗНО зможуть провести в червні – до початку основної сесії (яка відбудеться також в червні).

За її словами, в такому випадку в Україні продовжать вступну кампанію-2020.

«Ми готові почати ЗНО в червні, липні або навіть в середині серпня. Якщо в середині серпня - то процедура тестування, отримання результатів, закінчиться в середині вересня. Вступна кампанія завершитися до середини жовтня», – заявила Мандзій.

Нагадаємо, сьогодні на брифінгу Мандзій також повідомила, що навчальний рік в Україні для учнів усіх класів, окрім випускних, завершиться 1 липня.

Раніше в МОН заявили, що Зовнішнє незалежне оцінювання в Україні відбудеться, незважаючи на коронавірус.

Як відомо, Кабмін прийняв рішення продовжити карантин в Україні ще на місяць - до 24 квітня. Також по всій країні була оголошена надзвичайна ситуація.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: