У МОН розповіли, коли завершиться навчальний рік для студентів

Читать на русском
Карантин в Україні не вплине на терміни закінчення навчального року у вищих навчальних закладах, повідомила в.о. міністра освіти і науки Любомира Мандзій.

Навчальний рік у вищих навчальних закладах України закінчиться згідно з планом для всіх, крім студентів-випускників.

Про це заявила в.о. міністра освіти і науки Любомира Мандзій під час онлайн-брифінгу 26 березня.

Шмигаль закликав виші не виселяти студентів із гуртожитківПрем'єр-міністр України Денис Шмигаль закликав ректорів і директорів вищих навчальних закладів, де запроваджено карантин, не виселяти студентів із гуртожитків.

«Щодо закінчення навчального року в закладах вищої освіти. Для студентів закладів вищої освіти, не випускних років, навчальний рік завершиться так, як і планувалося. Екзаменаційно-залікові сесії університети зможуть провести дистанційно», – зазначила Мандзій.

За її словами, роботи, які треба здавати лабораторно або неможливо здати дистанційно, будуть перенесені на наступний рік.

«Дистанційно не буде проведений Єдиний державний кваліфікаційний іспит і атестація осіб, які здобувають ступінь доктора філософії, доктора мистецтв або доктора наук», – додала Мандзій.

Нагадаємо, раніше в МОН назвали терміни закінчення навчального року в школах. Підсумкову атестацію для школярів міністерство скасувало.

Також стало відомо, коли відбудеться ЗНО-2020.

Як відомо, карантин в Україні продовжений до 24 квітня. На цей період припинені заняття в школах та вишах.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: