Зеленський озвучив терміни отримання Україною траншу МВФ

Читать на русском
МВФ надасть Україні перший швидкий транш протягом днів 15 після виконання двох умов фонду, заявив президент Володимир Зеленський.

МВФ надасть Україні перший швидкий транш протягом днів 15 після виконання двох умов фонду.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський після засідання фракції «Слуга народу».

«Для нас дуже важливо, ніхто не хоче дефолту в країні, я впевнений що нас почують народні депутати і цього не станеться, і буде підтримка міжнародних інститутів, особливо МВФ. Тому ми домовилися з керівництвом МВФ, що як тільки ми виконаємо ці умови, протягом днів 15 ми отримаємо перший швидкий транш, він буде 1,75-2 млрд доларів США. Отримаємо не в НБУ, а відразу в бюджет України і зможемо підтримувати наших людей», - сказав глава держави.

Президент зазначив, що умовами МВФ є два закони: закон про банки і закон про землю.

Раніше директор-розпорядниця фонду Крісталіна Георгієва заявила, що Україна досягла значного прогресу в переговорах з МВФ про нову програму розширеного фінансування (EFF) і може розраховувати на збільшення кредиту після ухвалення закону про банки і земельну реформу.

Також повідомлялося, що Україна проводить консультації з Міжнародним валютним фондом про можливість отримання екстреної фіндопомоги через пандемію коронавірусу.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що МВФ виділяє 1 трильйон доларів на порятунок світової економіки. Фонд готовий мобілізувати кредитні ресурси, щоб допомогти деяким країнам протистояти коронавірусу.

Україна вирішила звернутися до МВФ по допомогу через пандемію коронавірусу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: