Україна хоче прискорити отримання фіндопомоги від МВФ – Нацбанк

Читать на русском
Україна має намір прискорити отримання програми розширеного фінансування від Міжнародного валютного фонду, спрямовану на надання допомоги постраждалим від коронавіруса країнам.

Україна має намір прискорити отримання програми розширеного фінансування від Міжнародного валютного фонду, спрямовану на надання допомоги постраждалим від коронавіруса країнам.

Про це заявив на брифінгу голова НБУ Яків Смолій.

«Про співпрацю з МВФ. На постійній основі ми сьогодні говоримо про те, щоби прискорити отримання програми розширеного фінансування, розмір якої ми обговорили ще в минулому році. Україна практично виконала свої зобов’язання і ми очікуємо, що ВР проголосує два закони, які стояли, як попередня умова», - сказав Смолій.

За його словами, наразі у МВФ є дві програми підтримки для тих країн, які намагаються побороти епідемію COVID-19.

«Ми також розраховуємо на частину того фінансування, що його отримає українська сторона. Крім програми МВФ ми розраховуємо на підтримку Світового банку, Європейської комісії, інших донорів, які з нами працювали попередні роки. Велика частина цього фінансування піде до державного бюджету на покриття дефіциту, а також на поповнення золотовалютних резервів», - наголосив Смолій.

Раніше повідомлялося, що Україна проводить консультації з Міжнародним валютним фондом про можливість отримання екстреної фіндопомоги через пандемію коронавірусу.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що МВФ виділяє 1 трильйон доларів на порятунок світової економіки. Фонд готовий мобілізувати кредитні ресурси, щоб допомогти деяким країнам протистояти коронавірусу.

Україна вирішила звернутися до МВФ за допомогою через пандемію коронавірусу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: