Зеленський провів переговори з головою МВФ

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський провів телефонну розмову з директором-розпорядником Міжнародного валютного фонду Крісталіною Георгієвою щодо співпраці України з МВФ.

Президент Володимир Зеленський провів телефонну розмову з директором-розпорядником Міжнародного валютного фонду Крісталіною Георгієвою щодо співпраці України з МВФ.

Про це повідомляє пресслужба ОП.

Зазаначається, що сторони обговорили фінансово-економічну ситуацію в Україні у зв’язку з поширенням коронавірусу.

Також співрозмовники обговорили розширення програми співпраці України з МВФ для підтримки подальших реформ у нашій країні та подолання викликів, що стоять перед українською економікою у зв’язку з поширенням коронавірусу, а також кроки щодо імплементації цієї програми.

«Ми обговорили збільшення суми підтримки України з боку Фонду в час великих викликів для економіки, пов’язаних зі світовою пандемією. Україна свідома, що сьогодні потрібно діяти активно та швидко, щоб мінімізувати негативний вплив пандемії та пов’язаних з нею обмежень на економіку й добробут громадян», – наголосив глава держави.

Крісталіна Георгієва своєю чергою повідомила про конструктивну розмову із Зеленським і висловила підтримку Україні, «оскільки країна стоїть перед величезними викликами в зв'язку з поширенням коронавірусу».

Раніше повідомлялося, що Україна має намір прискорити отримання програми розширеного фінансування від Міжнародного валютного фонду, спрямовану на надання допомоги постраждалим від коронавіруса країнам.

Також повідомлялося, що Україна проводить консультації з Міжнародним валютним фондом про можливість отримання екстреної фіндопомоги через пандемію коронавірусу.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що МВФ виділяє 1 трильйон доларів на порятунок світової економіки. Фонд готовий мобілізувати кредитні ресурси, щоб допомогти деяким країнам протистояти коронавірусу.

Україна вирішила звернутися до МВФ за допомогою через пандемію коронавірусу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: