МВФ готовий збільшити кредит для України

Читать на русском
Україна досягла значного прогресу в переговорах із МВФ щодо нової програми розширеного фінансування і може розраховувати на збільшення кредиту після ухвалення закону про банківську та земельну реформи.

Україна досягла значного прогресу в переговорах із МВФ щодо нової програми розширеного фінансування (EFF) і може розраховувати на збільшення кредиту після ухвалення закону про банківську та земельну реформи.

Про це йдеться в офіційній заяві директора-розпорядниці фонду Крісталіни Георгієвої, розміщеній на сайті МВФ.

Зокрема, Георгієва назвала умови, за яких раніше обумовлене фінансування на суму $5,5 млрд може бути збільшено.

«Ухвалення законодавства щодо вдосконалення структури регулювання в банківському секторі, а також щодо земельної реформи дозволило б швидко просунутися вперед і завершити роботу над параметрами нового договору, з доступом до великих ресурсів, ніж передбачалося раніше», – підкреслила Георгієва.

Раніше повідомлялося, що програма розширеного фінансування від Міжнародного валютного фонду для України може бути збільшена до 10 мільярдів доларів, з яких 5,5 мільярда – це трирічна програма і 4,5 мільярда – допомога для боротьби з коронавірусом.

Україна має намір прискорити отримання програми розширеного фінансування від Міжнародного валютного фонду, спрямовану на надання допомоги постраждалим від коронавіруса країнам.

Також повідомлялося, що Україна проводить консультації з Міжнародним валютним фондом про можливість отримання екстреної фіндопомоги через пандемію коронавірусу.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що МВФ виділяє 1 трильйон доларів на порятунок світової економіки. Фонд готовий мобілізувати кредитні ресурси, щоб допомогти деяким країнам протистояти коронавірусу.

Україна вирішила звернутися до МВФ по допомогу через пандемію коронавірусу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: