Україна домовляється з МВФ про додаткову програму допомоги

Читать на русском
Україна домовляється з МВФ відразу про дві програми, одна з яких спрямована на порятунок економіки через пандемію коронавірусу.

Україна проводить консультації з Міжнародним валютним фондом про можливість отримання екстреної фіндопомоги через пандемію коронавірусу.

Про це повідомив голова НБУ Яків Смолій під час зустрічі з топменеджерами 50 найбільших українських банків і асоціацій, передає пресслужба Нацбанку.   Як зазначив Смолій, крім переговорів про відкриття нової програми фінансування, Україна веде з МВФ консультації про можливе отримання кредиту в 50 млрд доларів як невідкладної фінансової допомоги для країн, економіка яких страждає від коронавірусу.

Допомога від МВФ очікується найближчим часом – ШмигальПрем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що Україна очікує фінансову допомогу від МВФ вже найближчим часом.

«Фонд передбачив кошти для подолання проблем країнами з низьким рівнем доходів і економік, що розвиваються і найбільше страждають від ефекту епідемії коронавірусу», – повідомив Смолій.

За його словами, результати переговорів будуть у найближчі тижні.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що МВФ виділяє 1 трильйон доларів на порятунок світової економіки. Фонд готовий мобілізувати кредитні ресурси, щоб допомогти деяким країнам протистояти коронавірусу.

Україна вирішила звернутися до МВФ за допомогою через пандемію коронавірусу.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: