МВФ виділяє трильйон на порятунок світової економіки

Читать на русском
МВФ виділить трильйон доларів на порятунок країн, яких спіткала криза через ситуацію з коронавірусом.

Міжнародний валютний фонд готовий направити кредитний ресурс на 1 трильйон доларів для допомоги членам фонду в боротьбі з наслідками коронавірусу для економіки.

Про це заявила директор-розпорядник фонду Крісталіна Георгієва, сказано в заяві МВФ в понеділок, 16 березня.

«Карантин і дотримання соціальної дистанції – вірний рецепт для подолання впливу COVID-19 на громадське здоров'я, але безпека світової економіки вимагає абсолютно протилежних заходів», – заявила Крісталіна Георгієва.

Нова світова економічна криза: чи впорається Україна з викликами?Чи готова Україна протистояти викликам чергового раунду світової фінансової кризи? Шанси є, проте ризики все рівно переважають – переконує політолог Олександр Радчук.

За її словами, МВФ готовий мобілізувати 1 трильйон доларів кредитних ресурсів, щоб допомогти деяким країнам.

Зокрема, 50 млрд доларів можуть бути виділені країнам, що розвиваються, до яких відноситься і Україна. До 10 млрд доларів можуть бути надані країнам із низьким доходом за допомогою пільг, які мають нульові процентні ставки.

На сьогоднішній день із МВФ вже уклали 40 угод країни з загальними зобов'язаннями в розмірі близько 200 млрд доларів. Ще 20 країн проявили інтерес до фінансування, допомога яким може знадобитися найближчими днями.

«Тільки завдяки обміну, координації та співпраці ми зможемо стабілізувати світову економіку і повернути її до повноцінного здоров'я», – додала Георгієва.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що Україна входить у світову економічну кризу.

Також повідомлялося, що МВФ виділив допомогу країнам, що постраждали внаслідок коронавірусу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: