Нацбанк очікує від МВФ 10 мільярдів доларів – ЗМІ

Читать на русском
Програма розширеного фінансування від Міжнародного валютного фонду для України може бути збільшена до 10 мільярдів доларів, з яких 5,5 мільярда це трирічна програма і 4,5 мільярда - допомога для боротьби з коронавірусом.

Програма розширеного фінансування від Міжнародного валютного фонду для України може бути збільшена до 10 мільярдів доларів, з яких 5,5 мільярда це трирічна програма і 4,5 мільярда - допомога для боротьби з коронавірусом.

Про це пише ЕП з посиланням на співрозмовника в НБУ.

Напередодні у МВФ заявили, що для боротьби з коронавірусом країни зможуть скористатися додатковими інструментами підтримки.

Йдеться про механізм прискореного кредитування (Rapid Credit Facility, RCF) та інструменті швидкого фінансування (Rapid Financing Instrument, RFI).

Однією з перших країн, якій фонд виділив допомогу в розмірі 5,4 млрд доларів, був Ірак.

Україна ж розглядає інший варіант - збільшення фінансування в рамках програми EFF приблизно в 10 млрд доларів.

«ЕFF - зрозумілий нам інструмент підтримки, за яким досягнуто попередню згоду на 5,5 млрд доларів. Можна збільшити обсяг цієї програми і віддати повністю або частково уряду перший, збільшений із 0,6 до 2-2,5 млрд доларів, транш на перекриття насущних потреб у зв'язку із коронавірусом», - повідомив співрозмовник з НБУ.

За його словами, зараз визначення бюджетних параметрів подальшої співпраці - основне із завдань Міністерства фінансів.

Важливо, щоб Мінфін прорахував потреби бюджету в ресурсі. Але мова йде не тільки про бюджет, Нацбанку гроші також потрібні на підтримання достатнього рівня золотовалютних резервів.

Раніше повідомлялося, що Україна має намір прискорити отримання програми розширеного фінансування від Міжнародного валютного фонду, спрямовану на надання допомоги постраждалим від коронавіруса країнам.

Також повідомлялося, що Україна проводить консультації з Міжнародним валютним фондом про можливість отримання екстреної фіндопомоги через пандемію коронавірусу.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що МВФ виділяє 1 трильйон доларів на порятунок світової економіки. Фонд готовий мобілізувати кредитні ресурси, щоб допомогти деяким країнам протистояти коронавірусу.

Україна вирішила звернутися до МВФ за допомогою через пандемію коронавірусу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: